Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

De voordelen van een occasion

auto occasion

Een occasion, een nieuwe auto of (private) lease. De keuze is reuze en zorgt voor meer opties voor jou als koper. Toch kiezen steeds meer mensen voor een occasion. Bij het kopen van een occasion ben je over het algemeen een stuk voordeliger uit. Daarnaast is de afschrijving een stuk lager. Een nieuwe auto is na vijf jaar gemiddeld 50 procent minder waard! Ook hoef je niet lang te wachten op je nieuwe auto; hij hoeft immers niet helemaal gemaakt te worden.

Waarom kiezen voor een occasion?

  • Besparen op de kosten

Een occasion is 9 van de 10 keer goedkoper dan een gloednieuwe auto. Daarnaast is de afschrijving een stuk lager. De onderhouds- en reparatiekosten kunnen hoger zijn, maar daar wegen de lagere afschrijvingskosten veelal tegenop. Daarnaast zal je een stuk voordeliger uit zijn voor de verzekering, aangezien je een occasion niet direct all-risk verzekerd. 

  • Auto’s gaan langer mee

Waar tot voor kort auto’s na 200.000 kilometer al snel werden afgeschreven, gaan auto’s tegenwoordig veel langer mee. De kwaliteit van de auto is sterk verbeterd en dit zorgt er ook voor dat de levensduur langer is. Dit maakt oudere auto’s nog steeds interessant voor jou als kopen.

Waar moet ik opletten bij het kopen van een occasion?

Bij een occasion kijk je vaak naar een aantal belangrijke factoren. De belangrijkste factoren voor een occasion zijn de leeftijd, kilometerstand, onderhoudshistorie en de staat van de auto. Een zeer belangrijk onderdeel is de kilometerstand. Deze is in de meeste gevallen goed te controleren, bijvoorbeeld via het NAP. Zo weet je zeker dat er niet met de occasion gerommeld is.

  • Let op: Koop veilig!

De kans op gebreken bij een occasion is groter dan bij de aanschaf van een nieuwe auto. Het is daarom prettig als je kunt terugvallen op een dealer en garantie. Bij een Bovag-dealer krijg je vaak garantie op occasions en heb je minimaal zes maanden garantie op je aankoop. Koop je een occasion bij een particulier, bijvoorbeeld via Marktplaats.nl, dan heb je meestal geen garantie.

Meer weten? Kijk dan op de website van Bert Wieten voor meer informatie over occasions in de regio Zwolle.