Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Hoe word je een directiechauffeur?

Je hebt vast wel eens een directiechauffeur in een film langs zien komen. In de film stapt de directie of een deel van de directie van een bedrijf in een auto. Deze auto wordt altijd door dezelfde chauffeur gereden. Dat komt doordat grote bedrijven een directiechauffeur in dienst hebben. Deze chauffeur brengt alle directieleden naar alle gewenste plaatsen. Soms moeten mensen naar de andere kant van het land worden gereden voor een afspraak. De andere keer naar het vliegveld om de vlucht te halen. Wil je directiechauffeur worden? Lees dan snel verder!

Opleiding

Bijna net zoals iedere baan, is er voor een directiechauffeur ook een opleiding beschikbaar. Het is voor een chauffeur immers enorm belangrijk om de juiste opleidingen te hebben. Je kunt immers niet een auto besturen als je geeneens een autorijbewijs hebt. Alleen een autorijbewijs is echter niet genoeg om een chauffeur te worden. PDS Rijopleidingen heeft een speciale opleiding om een directiechauffeur te worden. Zo heb je onder andere een basis opleiding directiechauffeur nodig. Als je deze hebt gehaald, moet je nog een CCV-D2 certificaat halen. Alleen deze opleidingen worden geaccepteerd als je een directiechauffeur wilt worden. 

Baan

Als je deze opleidingen hebt gevolgd en succesvol hebt afgerond, is het tijd om op zoek te gaan naar een baan. Er zijn niet enorm veel plekken als directiechauffeur te vinden. Als er een plek vrij komt, moet je daar direct op reageren. In de tussentijd kun jij gewoon aan de slag als taxichauffeur. Want ook dat kun je worden met de opleiding.