Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Importeren van een auto uit het buitenland: Dé voor- en nadelen!

Wellicht speel je met het idee om een auto te importeren uit het buitenland, maar zie je door de bomen het bos niet meer. Wees gerust, hieronder zijn dé belangrijkste voor- en nadelen voor je in kaart gebracht.

Voordelen:

  • Lagere autoprijzen: Nederland behoort tot één van de duurste landen ter wereld als het gaat om het aanschaffen van een nieuwe auto. Niet het beste land dus om je zuurverdiende geld te besteden! Gelukkig geldt dit niet voor onze buurlanden. In bijvoorbeeld Duitsland of België is het mogelijk om een auto te kopen voor een fractie van de prijs in Nederland.
  • Lage kilometerstanden: In andere landen zijn er meer auto’s te koop met een lagere kilometerstand. Men is niet bang om vaak van auto te wisselen. Dit in tegenstelling tot de gemiddelde Nederlander die gerust tien jaar in dezelfde auto rondrijdt. Door deze snelle wisselingen zijn er veel ‘jonge’ auto’s op de markt met een relatief lage kilometerstand.
  • Meer keuze: In het buitenland zijn veel auto’s standaard uitgerust in een luxere versie ten opzichte van de auto’s in Nederland. Maar er is ook een ruimer aanbod op het gebied van kleur, binnenbekleding en extra’s.

Nadelen:auto

  • Het kan veel tijd en moeite kosten: Er komt veel kijken bij het importeren van een auto uit het buitenland. In Nederland zal dit proces redelijk snel en makkelijk verlopen. Je bekijkt de auto, betaalt de prijs, regelt het papierwerk en rijdt de nieuwe aanwinst snel naar huis. Mocht je een auto uit het buitenland willen halen dan zul je op wat meer problemen stuiten. Hoe haal je de auto naar Nederland? Hoe onderhandel je met de autohandelaar in een andere taal? Met welke extra kosten dien je rekening te houden? Hoe zit het met garantie? Zorg ervoor dat je op al deze vragen een antwoord hebt voordat je besluit om naar een buitenlandse auto te gaan kijken.
  • Je betaalt BPM bij het invoeren van de auto. Reken je niet te snel rijk door het aantrekkelijke prijsverschil tussen Nederlandse en buitenlandse auto’s, want op buitenlandse auto’s rust een hoge Nederlandse invoerbelasting. Bereken daarom de hoogte van deze belasting voordat je tot koop overgaat.