Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Efficiëntere scheepsvaart, hoe?

De hele wereld wordt efficiënter. Het is een onderwerp waar iedereen mee bezig moet. De hele wereld moet efficiënter worden ingericht. Veel verschillende sectoren hebben last van een personeelstekort. De beste manier om een personeelstekort op te lossen is door het bedrijf efficiënter in te richten. Dat geldt natuurlijk ook voor de maritieme sector. Er heerst een enorm taboe op de scheepsvaart. In Nederland valt dat nog wel mee, maar in de rest van de wereld gaan steeds meer mensen zich vragen stellen over de scheepvaart. Je wilt natuurlijk dat het beter gaat met de sector en dat doe je door efficiënter te werk te gaan, maar hoe doe je dat?

Systeemintegratie

Het belangrijkste om je bedrijfsvoering efficiënt te krijgen is door gebruik te maken van 

systeemintegratie. Door middel van systeemintegratie kun je meerdere systemen tegelijkertijd optimaal laten werken. Alle deelsystemen worden geïntegreerd en vervolgens geautomatiseerd. Hierdoor heb je minder mensen nodig die de systemen in de gaten houden. Deze mensen kunnen weer andere taken in het bedrijf volbrengen. De systemen worden via een centraal punt geprogrammeerd. Hierdoor kan je tijdens eventuele problemen, de problemen snel oplossen en verantwoorden. 

Elektrische voortstuwing

Natuurlijk hoort bij een efficiëntere omgeving ook een milieubewuste omgeving. Een van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het schoner maken van de scheepvaart is elektrische of hybride voortstuwing. Elektriciteit is een stuk milieuvriendelijker dan de fossiele brandstof waar de meeste schepen nu op varen. Door middel van een elektrische voortstuwing draag je met je schip bij aan een betere maritieme omgeving.