Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Sporten? Spring op de fiets!

fietsen

Sporten, sommige mensen vinden het heerlijk om te doen. Anderen hebben er helemaal geen zin in. Heb jij er helemaal geen zin in, maar is het toch nodig? Bijvoorbeeld omdat je merkt dat je conditie laag is of omdat de kilo’s eraan vliegen? In dat geval ben je nu waarschijnlijk aan het oriënteren op een sport. Fietsen is dan een goede optie. Fietsen kan in de buitenlucht, je bent dus geen geld kwijt aan een maandelijks sportschoolabonnement. Je hebt alleen een goede fiets nodig, en die koop je eenvoudig bij Bikesland!

Voordelen van fietsen

Ontspannend Fietsen kan erg ontspannend zijn. Zeker met lekker weer. Je krijgt er een kleurtje bij en je ziet nog eens wat van de wereld. Terwijl je trapt, ben je bezig met het verbranden van calorieën. Met een uur fietsen verbrand je al gauw zo’n 308 calorieën. Fiets je op een racefiets? Dan kun je wel tot 924 calorieën per uur verbranden! De kilo’s vliegen er dan dus af (mits je niet in eenzelfde tempo fastfood eet).

Alleen of samen Fiets je liever alleen of ga je samen met een vriend of vriendin? Bij deze sport kan het allebei. Als jullie beide een racefiets hebben, kan het extra motiverend werken om samen te fietsen. Je ziet wielrenners dan ook vaak in groepjes, en dat is natuurlijk niet voor niets.

Je traint je beenspieren Tijdens het fietsen maak je veelvuldig gebruik van je beenspieren. Zeker in het geval van weerstand (bij harde wind of hoogteverschil) spreek je je kuiten extra aan. Je benen komen er dan ook gespierd uit te zien als je regelmatig fietst. Dat is voor veel mannen en vrouwen een groot voordeel!

In de winter kan het ook binnen In de herfst of in de winter is het misschien minder fijn om buiten te fietsen. In dat geval kun je alsnog naar de sportschool om op een hometrainer te fietsen. Of schaf zelf een hometrainer aan, dan kun je elk moment van de dag fietsen. Ongeacht het weer!