Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Is een kenteken overschrijven lastig?

Wie een auto heeft gekocht bij een particulier zal zelf het kenteken overschrijven moeten realiseren. Schaf jij een voertuig aan bij de dealer? Dan wordt het daar geregeld en hoef je verder niets te doen. Maar waar moet je op letten bij het overschrijven?

Als eerste is het belangrijk om het juiste kentekenbewijs te krijgen welke nodig is om de overschrijving compleet te maken. Vergeet niet jouw legitimatiebewijs mee te nemen! Ga vervolgens naar een Kentekenloket waar het mogelijk is om het voertuig over te schrijven. Dan krijg je een vrijwaringsbewijs die je aan de oude eigenaar van het voertuig geeft. 

Je krijgt overigens niet direct de volledige documenten. Het tweede deel van het kentekenbewijs zal worden gestuurd naar het adres waar jij op dat moment ingeschreven staat. Let er dus goed op dat het adres ook daadwerkelijk klopt waar je woonachtig bent.

kenteken overschrijven

Kosten voor het overschrijven?

Uiteraard zitten er kosten aan verbonden om het voertuig over te schrijven. Dit is landelijk bepaald in Nederland dat de kosten voor het overschrijven 10,75 kost. Het maakt dus niet uit waar jij dit laat doen, de kosten blijft hetzelfde. Het RDW zal vervolgens het tweede deel van het kentekenbewijs naar je sturen. Wanneer de overschrijving is gedaan ben jij de rechtmatige eigenaar van het voertuig. Berg het tenaamstellingsbewijs wel goed op! Die heb je weer nodig mocht je het voertuig gaan verkopen.