Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Wat wordt er verstaan onder een hapert aanhangwagen?

hapert

Een aanhangwagen wordt ook wel een aanhanger genoemd. Dit is een wagen die aan een voertuig gekoppeld kan worden door middel van een trekhaak. Voor kleine aanhangers heb je geen extra rijbewijs nodig, zolang deze onder de 750 kg blijven. Wanneer de aanhanger zwaarder is dan dat, heb je een extra rijbewijs oftewel een BE rijbewijs nodig. Verschillende soorten vervoer vereisen verschillende soorten aanhangwagen. Daarbij zijn er ook veel verschillende merken zoals een hapert aanhangwagen.

hapert

De verschillende soorten aanhangwagens

Er zijn drie soorten aanhangers. De eerste is een oplegger, deze wordt gekoppeld aan een voertuig door een kingpin. Deze koppeling is ook het steunpunt van de aanhanger. Ten tweede een autonome aanhangwagen. Deze heeft aan beide kanten één of meerdere assen, hierdoor kan deze op zichzelf stabiel blijven staan. Als laatste de middenasser, deze wordt via de dissel aan de trekhaak bevestigd. Vaak worden deze aanhangers gebruikt door vrachtwagens. Verder heeft de middenasser één tot drie assen in het midden, deze dienen als zwaartepunt.

De voordelen van een aanhanger

Een aanhanger meenemen brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste biedt een aanhangwagen extra bergruimte, wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Vaak gebruiken vakantiegangers deze extra ruimte voor bijvoorbeeld de tentspullen. Daarbij is de aanhanger vaak afsluitbaar. Verder wordt je auto niet vies wanneer je bijvoorbeeld puin of bouwmateriaal vervoert. De stof in je auto is namelijk moeilijker schoon te maken dan de bak van de aanhangwagen. Kies dus voor een aanhanger die past bij jouw voertuig en een betrouwbaar merk zoals bijvoorbeeld hapert.