Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

4 goede redenen om regelmatig je auto te wassen

autocleaner

De eigen auto wassen is iets dat nagenoeg iedereen met enige regelmaat doet. Je auto wassen kun je op verschillende manieren en met diverse materialen doen. Gebruik maken van een autocleaner van goede kwaliteit is een van die manieren. Hiermee haal je ook hardnekkige en doffe plekken van de buitenkant van je voertuig af. En dat dat belangrijk is, dat mag duidelijk zijn. Hieronder lees je vier goede redenen waarom je regelmatig je wagen zou moeten reinigen.

autocleaner

Veiligheid

De belangrijkste reden van het schoonmaken van je auto zit ‘m in de veiligheid. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een schone auto tot vier keer beter opvalt bij andere weggebruikers dan een vieze auto. Of met andere woorden: met een vervuilde auto is de kans een stuk groter dat je over het hoofd wordt gezien. Dit heeft ook te maken met het feit dat je koplampen en je richtingaanwijzers minder goed te zien zijn.

Levensduur

Wanneer je stof en vuil op je auto laat zitten, dan kan dat voor permanente schade aan je vehikel zorgen. Als je dit vervolgens ook nog uit de hand laat lopen, dan gaat dat uiteindelijk ten koste van de levensduur van je auto. In dat geval moet je sneller een nieuwe auto kopen. Zonde van het geld en niet best voor het milieu!

Waardebehoud

Hoelang je ook van plan bent met je huidige auto te rijden, op een gegeven moment zul je ‘m toch echt van de hand doen. Welnu, een goed onderhouden auto is op het moment dat je je hem verkoopt simpelweg meer waard dan een matig onderhouden en vervuilde auto.

Een goede verschijning

Tenslotte rijd je zelf natuurlijk ook liever in een schone wagen rond. Je verschijning als geheel wordt hier namelijk beter door. Dit is goed voor het zelfvertrouwen en voor je eigenwaarde.