Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Autosloperij  

Weet jij niet wat een autosloperij is dan ben je hier op het goede Adres. In deze tekst gaan we je uitleggen wat een autosloperij is en wat een autosloperij allemaal doet. Want wat ze doen is niet alleen auto’s slopen. 

Wat doet een autosloperij

Wat doet een autosloperij nou eigenlijk precies? Als jouw auto aan het einde van zijn levensjaar is of niet meer kan rijden omdat hij bijvoorbeeld stuk is. Dan brengen mensen de auto vaak naar een autosloperij in de buurt. We hebben niet zo heel veel autosloperijen. Dit zijn er namelijk maar 350 die actief zijn. Een autosloperij moet erkend zijn bij het RDW zodat jij zonder problemen je auto van je naam af kan halen. Daarna kun je de auto vaak laten ophalen door de sloperij. En ben je vertekening vrij en niet meer belastingplichtig. De auto bij de sloperij word helemaal uit elkaar gehaald. De onderdelen die nog hergebruikt kunnen worden. Die worden uit de auto gehaald. Er wordt dan ook gecheckt of de onderdelen het nog wel doen. Daarna blijft er natuurlijk nog een best wel groot gedeelte van de auto over. Deze onderdelen die worden nagekeken en er word gekeken of deze naar de recycling kunnen. De rest van de auto worden samen met andere auto resten naar een pers gebracht. 

Een vergoeding

Veel mensen hebben de vraag dat als jij je auto naar de autosloperij brengt of je daar dan een vergoeding voor krijgt. Ja hiervoor krijg je een vergoeding. Deze vergoeding is niet veel maar elke beetjes is wat. De vergoeding van de autosloperij ligt vaak tussen de 150 en 900. Dat je auto voor meer dan 900 naar de sloperij gaat komt amper voor. Het gebeurd alleen als je auto vrij nieuw is en deze auto-onderdelen heeft die heel erg gewild of nodig zijn. De meeste mensen krijgen een vergoeding van 250 euro. De vergoeding hangt niet alleen af van welke staat de auto op het moment is. Maar ook van hoe zwaar en hoeveel oud ijzer het oplevert. Het gewicht is een belangrijk onderdeel. Hoe zwaarder de auto hoe hoger de vergoeding. 

Kan de auto opgehaald worden

Ja ook dit kan. Bij de meeste erkende RDW autosloperijen kan dit wel. Het is dan vaak wel zo dat er een heel klein gedeelte van je vergoeding afgaat. Maar zo hoef je geen aanhangwagen te regelen of een sleepauto. Dat schilt jou vaak veel kosten en moeite. Want zo een wagen mag je niet altijd zomaar even lenen. Kijk daarom goed welke sloperij welke services heeft en meld je daarna pas aan.