Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Een Auto laten importeren

Auto laten importeren

Als je een auto importeert uit een land buiten de EU, betaal je altijd 21% btw over de aankoopprijs, transportkosten en invoerrechten. Als de auto ouder dan 30 jaar is betaal je 6% over deze kosten.

De transportkosten moet je altijd betalen, wel verschilt het hoe je het importeert en hoe duur je het zelf wilt maken. Buiten de EU een auto laten importeren is niet zomaar gedaan. Er moet veel geregeld worden, betaald worden en moet goed naar alle regels kijken voordat je iets importeert. Als je vanuit Nederland wilt importeren kan beter vanuit een EU land importeren. De reden hiervan is dat het je dan veel minder kost en alles gaat een stuk sneller. 

Alle kosten

Als eerst moet je bepalen of je een auto wilt importeren vanuit een EU land of buiten een EU land, de reden hiervan is dat er veel verschil in kosten zit waar je de auto vandaan haalt. Als je een auto importeert binnen de EU betaal je er bijna nooit btw over. Behalve als de auto jonger dan 6 maanden is of als de auto minder dan 6000 km gereden heeft. Als dit gebeurd kan de belastingdienst als nieuw, en moet je alsnog de btw betalen uit het land van herkomst. 

at het transporteren wel wat makkelijker, als je namelijk buiten de EU iets transporteert moet je bijna altijd betalen voor scheepsvervoer. 

Het volledige traject en proces vanaf transporteren, importeren en registreren duurt ongeveer zo’n drie weken.

Importeren in 6 stappen:

Auto laten importeren

Wil je een auto laten importeren, zo doe je het.

  1. De aankoop van de auto: koop een auto bij een erkend bedrijf.
  2. Inspectie: Inspecteer de auto goed voordat je de auto koopt, zodat dit later voor geen problemen zou zorgen.
  3. Dan vindt de transport plaats. Dit kan tussen de twee en vier weken duren. 
  4. RDW- keuring: dit is een goedkeuring die je moet krijgen om op de Nederlandse wegen te mogen rijden. 
  5. Als alle keuringen gedaan zijn en als alles goed geregeld is moet het kenteken geregeld worden.