Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Het verhaal van de iconische Ford Mustang

De Ford Mustang is misschien wel de meest iconische auto die er ooit heeft bestaan. De auto is geliefd bij velen en maakte keer op keer alle verwachtingen van de mensen waar. Van oldtimer tot de nieuwste variant, de Ford Mustang stelt nooit teleur. Het is daarom ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen ervoor kiezen om de Ford Mustang trouwauto huren. Wil je de sportieve trouwauto huren? Dat kan eenvoudig bij JS Trouwauto’s. 

Het begin

17 april 1964 was een belangrijke dag. Op deze dag zorgde Ford namelijk voor een enorme gebeurtenis. De geschiedenis van de auto nam een wending met de presentatie van de Ford Mustang op een autobeurs in New York. Het concept was helemaal nieuw. Alles aan de auto was baanbrekend, de iconische bucket seats en de snelheidsmeter waren helemaal geweldig. De auto werd op precies het juiste moment gepresenteerd. De babyboomers kregen de leeftijd om een auto te kopen en wilden niet rondrijden in dezelfde auto’s als hun ouders. De Ford Mustang maakte alle dromen waar. Het sportieve uiterlijk en de lage prijs zorgden ervoor dat er enorm veel auto’s werden besteld. 

Icoon

Dat de auto een echt icoon is, wordt wel duidelijk in de vele films waar de auto in voorkomt. De auto was immers de populairste auto van de eeuw. In twee jaar tijd werden er meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Mensen konden de auto helemaal personaliseren met een andere kleur leer, motor en kleur lak. Waar de Ford Mustang eerder ‘slechts’ 2300 dollar kostte, kun je er voor een goed bewaard exemplaar eenvoudig twee nullen achter plakken. Tegenwoordig is de Mustang weer helemaal terug van weggeweest. De nieuwste Ford Mustangs maken wederom alle verwachtingen van de eigenaren waar.