Jouw auto naar de sloperij
Heb jij jouw auto kapot gereden of ben jij aan gereden dan moet jouw auto opnieuw door de keuring heen. Als je auto daar niet doorheen komt krijgt de auto een WOK status. Als je auto een WOK status heeft dan mag hij niet meer de weg op. Je moet dan de auto naar een reparatie garage brengen. Daar kijken ze wat de dagwaarde van de auto is. Is de dagwaarde van de auto lager dan de reparatiekosten kun je de auto beter verkopen of naar de autosloperij brengen. Je loopt anders namelijk verlies als je de auto laat repareren.
Wat doen ze bij de autosloperij
Als je van plan bent om de auto niet te gaan verkopen omdat dat lang kan duren. Dan heb je altijd nog de optie om je auto naar de sloperij te brengen. Als je nu nieuwsgierig bent over hoe dat bij de autosloperij te werk gaat. Lees dan snel verder voor meer informatie.
Als je auto aankomt bij de sloperij dan gaan ze eerst je auto goed inspecteren. Dit doen ze door middel van de auto te starten en de auto te wegen. Ze wegen de auto om zo te kijken hoeveel oud ijzer de auto kan opleveren. Zo bepalen ze hoe hoog de vergoeding van de auto is. Daarna halen ze de auto helemaal uit elkaar. Dit noem je demonteren. Nadat de auto is gemonteerd gaan ze aan de slag met het uitzoeken en testen van de losse onderdelen. Hierdoor kunnen ze meteen zien welke onderdelen er weg moeten en welke er verkocht of gerecycled kunnen worden. Als ze weten welke onderdelen er verkocht kunnen worden dan gaan deze onderdelen naar een opslag. De andere onderdelen die gerecycled kunnen worden die gaan naar een recyclebedrijf. De rest die wordt weggegooid. Daarna blijft er niks meer van de auto over.
Hoe zit dat met de service
Als je denkt aan service denk je aan dat alles goed geregeld wordt vanuit het bedrijf. Dat is natuurlijk ook wel de bedoeling. Kijk goed of het bedrijf een erkend bedrijf is bij het RDW als dit zo is dan komen er geen problemen met de verzekering en belastingplicht. Vaak als een autosloperij erkend is bij het RDW dan hebben ze vrijwel altijd een ophaalservice. Dit is natuurlijk heel handig omdat je anders je auto daarheen moet zien te krijgen. Dit is erg moeilijk omdat je niet meer met de auto de weg op mag.
De vergoeding. Als jij je auto naar de autosloperij brengt dan krijg je hiervoor een vergoeding. Zoals we al zeiden hangt dat af van hoe zwaar de auto is en wat de auto nog oplevert voor het sloopbedrijf. De vergoeding is meestal tussen de 150 en 500 euro. Als de vergoeding daarboven zit dan is dat vrijwel vaak een uitzondering. Vaak omdat de auto speciale onderdelen heeft of onderdelen die we te kort komen. En een andere uitzondering kan zijn dat de auto heel jong is.