Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Kun je beter kiezen voor een rubberen of siliconen slang?

Siliconen slang

Als een slang in je auto aan vervangen toe is, zul je een nieuwe slang moeten plaatsen. De slangen in je auto zijn vaak gemaakt van rubber, maar je kunt er ook voor kiezen om een siliconen slang te plaatsen. Waarin verschillen rubberen en siliconen slangen en waar kun je beter voor kiezen? In dit artikel lees je hier meer over.

Montage en toepasbaarheid

Siliconen slang

Qua montage en toepasbaarheid verschillen rubberen en siliconen slangen niet zoveel. Beide soorten slangen zijn gemakkelijk te monteren, omdat zowel rubber als siliconen erg flexibel is. Het is eenvoudig om ze op de juiste plek te plaatsen en ze sluiten ook goed aan.

Beide materialen zijn ook bestand tegen vloeistoffen en temperatuurverschillen. Hierdoor zijn beide soorten zeer geschikt voor gebruik in de auto.

Duurzaamheid

Zowel rubberen als siliconen slang zijn stevig en duurzaam. Ook zijn beide materialen goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Toch is er wel een verschil tussen rubber en siliconen op het gebied van duurzaamheid. Rubber kan gaan uitdrogen, waardoor een rubberen slang uiteindelijk kan gaan scheuren. Siliconen slangen drogen niet uit en gaan daarom langer mee dan rubberen slangen.

Siliconen slang

Verwijderen

Zoals hierboven staat aangegeven is het makkelijk om rubberen en siliconen slangen te monteren. Maar is het ook eenvoudig om ze te verwijderen? Siliconen is inderdaad makkelijk te verwijderen, maar dit is anders bij rubber. Een rubberen slang kan zich namelijk samenvoegen met andere materialen en daardoor kan het lastiger zijn om de slang te verwijderen.

Conclusie

Zowel rubberen als siliconen slangen zijn flexibel, goed toepasbaar en makkelijk te monteren. Siliconen slangen zijn echter duurzamer en makkelijker te verwijderen. Je kunt daarom beter kiezen voor een siliconen slang.