Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Tips om auto te kopen

Het aanschaffen van een auto is geen investering die je dagelijks maakt. Het is daarom altijd belangrijk om goed erover na te denken bij het kopen van een tweedehandse auto. Bij het aanschaffen van een tweedehandse auto moet je op een aantal aspecten letten, zodat je in de toekomst geen problemen zult hebben of dat je niet teveel betaald voor slechte kwaliteit. Kentekencheck.eu beschikt over een aantal handige tips waarop je zal moeten letten bij het aanschaffen van een auto.

Enkele handige tips bij het kopen van een auto:

  • APK controleren: Het is altijd belangrijk om te kijken als de auto over een geldige apk beschikt. De APK geeft aan als de auto volgens de wet op de wegen mag verschijnen.
  • Proefrit: Het is altijd verstandig om een lange proefrit te nemen over alle soorten wegen met verschillende snelheden.
  • Kilometerstand controleren: De kilometerstand kun je eenvoudig controleren bij de RDW kentekencheck van kentekencheck.eu. Zo kom je te weten als de kilometerstand van de auto klopt en dat het niet teruggedraaid is. Dit kun je namelijk ook controleren in het onderhoudsboekje.
  • Banden controleren: Bij het kopen van een tweedehandse auto moet je ook altijd de banden controleren. Indien de banden een te laag profiel hebben, zal je in no-time nieuwe banden moeten aanschaffen.
  • Controleren als er lekkages zijn: Wanneer de auto een lekkage heeft, is dit vaak niet zichtbaar. Controleer daarom het laagste punt van de auto.

Met deze handige tips voorkom je een miskoop en dan weet je zeker dat niet te veel betaald voor een auto met een aantal mankementen.