Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Tips om je auto langer mooi te houden

Het hebben van een eigen auto is de droom van velen. Een eigen auto brengt je overal naartoe en het is echt iets om trots op te zijn. Je eigen verdiende centen in een auto stoppen is een goede beslissing. Je krijgt er namelijk enorm veel voor terug. Het is alleen voor veel mensen wel een ding om een auto goed schoon te houden.  Je wilt natuurlijk niet met een smerige auto aan komen rijden op de plaats van bestemming. Het is om die reden dus een goed idee om je auto mooi te houden, maar hoe houd je een auto lang mooi?

Tip 1: Glascoating

De eerste tip om je auto langer mooi te houden is door er een glascoating door Van Den Brink Car Detailing op te laten maken. De auto wordt de gehele tijd blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf, zoals de zon, regen, afval, kou en nog veel meer. Deze invloeden zijn een grote bedreiging voor de lak van de auto. Als de lak van de auto eenmaal is beschadigd, wordt het moeilijk om deze weer volledig te herstellen. De lak van de auto heeft daarom bescherming nodig. Deze bescherming geef je de lak van de auto door er een glascoating overheen te laten maken. 

Tip 2: Garage

De tweede tip is om de auto in de garage neer te zetten. Zoals net al gezegd is de lak van de auto erg gevoelig voor verschillende externe factoren. Deze factoren zorgen ervoor dat je auto sneller aftakelt. Het is dus altijd een goed idee om je auto binnen te zetten. Daardoor blijft de auto langer mooi. Het voorkomt dat de auto gaat roesten en dat de auto binnenin in de zomer te warm wordt. Dat laatste is funest voor de bekleding en het dashboard van je auto.

Tip 3: Steenslag

De derde en laatste tip om je auto mooi te houden is om goed op steenslag te letten. Steenslag kun je niet altijd voorkomen. Je kan natuurlijk wel ervoor zorgen dat het risico kleiner wordt door verder van je voorganger af te rijden, maar volledig voorkomen is onmogelijk. Een steenslag maakt een klein pitje in de lak van de auto. Dat is op zich niet heel erg, want het valt nooit erg op. Het is wel een goed idee om de steenslag plekken goed in de gaten te houden. Deze kapotte plekken in de lak zijn namelijk erg gevoelig voor roest en dat wil je absoluut niet op je auto hebben.