Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Tips voor het kopen van een auto

Het zoeken naar een auto kan soms een flinke klus zijn. Vooral als je op zoek bent naar een occasion is het soms moeilijk om de juiste auto uit te zoeken. Je kan namelijk erg snel voor de gek worden gehouden door een van de vaak gladde autoverkopers. Deze mensen weten precies hoe ze je moeten inpalmen, zodat jij misschien wel een kapotte auto koopt. Wil je een auto kopen Emmeloord? Dan is Autobedrijf van der Heide een betrouwbare partij. WIl je weten waar je allemaal nog meer op moet letten? Lees dan snel verder naar de onderstaande tips!

Tip 1: Auto uitzoeken

De eerste tip is natuurlijk om het type auto dat je wil uit te zoeken. Misschien heb je al wel helemaal voor ogen welke auto je wilt gaan rijden. In de meeste gevallen is dat niet het geval. Vaak hebben mensen geen idee wat ze willen en maakt de auto ook niet echt uit. Denk van tevoren goed na over het doel van de auto. Hoeveel kilometers ga je met de auto rijden? Wat is je budget? Wil je mensen of spullen vervoeren? En wil je een automaat of een handgeschakelde auto? Je moet van tevoren goed over deze vragen nadenken.

Tip 2: Proefrit

De tweede tip is om een proefrit te maken. Bij het kopen van een occasion is het maken van een proefrit erg belangrijk. Let goed op hoe de auto zich gedraagt tijdens het rijden. Het kan namelijk zo zijn dat de auto helemaal niet goed in elkaar zit of dat er schade aan zit. Luister goed of de auto goed klinkt en trap een keer goed de rem en het gaspedaal in. Let hierbij natuurlijk wel goed op het verkeer. Check daarnaast ook even of alle snufjes het goed doen. Het zou natuurlijk zonde zijn als de airco het met 30 graden buiten ineens begeeft. 

Tip 3: Controleer onderhoudshistorie en de kilometerstand

De derde en laatste tip is om te vragen naar de onderhoudshistprie. Dit kun je vinden in het onderhoudsboekje van de auto. Het is goed om te weten hoe, wanneer en waaraan de auto precies is onderhouden. Daarnaast is het ook goed om te weten hoeveel kilometer er op de teller staat.