Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Verkoopwaarde auto op betrouwbare wijze bepalen

Wanneer je een auto verkoopt wil je er graag een mooie prijs voor. Voor het bepalen van de juiste verkoopwaarde dien je een aantal stappen te ondernemen. Snel handelen is doorgaans niet gunstig. In plaats daarvan kun je het beste auto’s met elkaar vergelijken, of kiezen voor een prijsanalyse.

Verkoopwaarde auto bepalen

Voor het verkopen van de auto is het handig om een goed beeld te hebben van de huidige vraagprijzen en verkoopwaarde auto. Daarvoor kun je het beste online je wagen vergelijken met soortgelijke auto’s. Zo is het handig om de staat van de auto’s en de kilometerstanden te bekijken. Eventueel zou je ook een prijsanalyse kunnen laten uitvoeren. De site AutoScout24 is wat dat betreft professioneel en betrouwbaar. Aan de hand van een speciaal filtersysteem kun je onder andere het bouwjaar selecteren. Vervolgens ontvang je binnen enkele seconden een overzicht van de huidige prijzen die voor je auto worden gevraagd.

logo

Taxatierapport laten opstellen

Misschien heb je geen zin in een vergelijkend warenonderzoek. In sommige gevallen is er simpelweg geen tijd om urenlang op internet te surfen. In dat geval zou je ook een garagebedrijf in de hand kunnen nemen. Zij werken doorgaans aan de hand van een zogeheten taxatierapport. De auto wordt aan een uitgebreid onderzoek onderworpen. Zowel het interieur- als exterieur wordt op waarde geschat. Hou er wel rekening mee dat de taxatieprijs soms afwijkt van de marktprijs. Dit komt door het feit dat bij een taxatie vaak de vervangingswaarde van een auto wordt berekend voor de verzekering.