Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Waarom een ex-lease auto kopen een slimme keuze is

Het kopen van een ex-lease auto kan verschillende voordelen met zich meebrengen. In de eerste plaats zijn deze voertuigen doorgaans goed onderhouden. Leasemaatschappijen hebben er namelijk alle belang bij om hun wagenpark in uitstekende staat te houden. Daarom worden leaseauto’s regelmatig en grondig nagekeken, waardoor eventuele problemen tijdig worden opgemerkt en verholpen. Daarnaast kunnen ex-lease auto’s financieel aantrekkelijk zijn. De aankoopprijs ligt vaak lager dan die van een vergelijkbare occasion en omdat het onderhoud goed is bijgehouden, zijn grote onverwachte uitgaven aan reparaties vaak niet aan de orde. Ook hebben leaseauto’s vaak een relatief lage kilometerstand. Dit komt doordat leasemaatschappijen hun wagenpark doorgaans om de paar jaar vernieuwen. Hierdoor komen er regelmatig jonge, goed onderhouden auto’s met relatief weinig kilometers op de teller op de markt. En dan is er nog het aspect van comfort en uitrusting. Leaseauto’s zijn doorgaans voorzien van alle moderne snufjes, omdat ze comfortabel en representatief moeten zijn voor de zakelijke rijder. Op deze manier profiteert u optimaal van uw aankoop.

Nadelen kopen ex-lease auto

Overweegt u een ex-lease auto aan te schaffen? Het is belangrijk om ook rekening te houden met de mogelijke nadelen. Een ex-lease auto is vaak veelvuldig gebruikt en dat kan op termijn problemen opleveren. Denk aan slijtage van onderdelen zoals de koppeling, remmen en banden. Ondanks dat deze auto’s goed onderhouden zijn, kan intensief gebruik sporen achterlaten. Extra kosten voor vervanging of reparatie kunnen op u neerkomen. Een ander nadeel is dat ex-lease auto’s vaak standaardmodellen zijn, met minder luxe opties of personalisatie. Leasebedrijven bestellen meestal basisversies zonder extra’s om de kosten te drukken. Dit betekent dat u misschien bepaalde functionaliteiten of comfort moet missen die u in een ander type auto wel zou vinden. Het voertuig voldoet weliswaar aan alle basisvereisten, maar u moet bereid zijn om in te leveren op extra’s. Het aankopen van een ex-lease auto kan zeker voordelen bieden, maar u dient zich ook bewust te zijn van deze mogelijke nadelen.

Aandachtspunten bij kopen ex-lease auto

Bij de aanschaf van een ex-lease auto zijn er verschillende factoren waar u rekening mee moet houden. Ten eerste, de onderhoudsgeschiedenis. Leaseauto’s worden doorgaans goed onderhouden, maar het is altijd verstandig om de details te controleren. Vraag altijd naar het onderhoudsboekje en controleer of alle onderhoudsbeurten zijn uitgevoerd volgens het schema. Verder is het belangrijk om te checken of de auto schade heeft gehad. Hoewel kleine schades zoals steenslag normaal zijn, kunnen grote schades zoals een flinke deuk of krassen op het lakwerk een reden zijn om de aankoop te heroverwegen. De kilometerstand is ook een belangrijke factor. Over het algemeen hebben leaseauto’s een hogere kilometerstand, omdat ze vaak voor lange afstanden worden gebruikt. Een hoge kilometerstand kan invloed hebben op de levensduur van de auto, dus houd hier rekening mee bij uw beslissing. Deze factoren kunnen u helpen om een weloverwogen keuze te maken bij de aanschaf van een ex-lease auto.

Onderscheid ex-lease en reguliere tweedehands autos

Een belangrijk verschil tussen ex-lease auto’s en reguliere tweedehands auto’s betreft de onderhoudshistorie. Bij een ex-lease auto is het onderhoud doorgaans goed bijgehouden door de leasemaatschappij. Hierdoor heeft u als koper de zekerheid dat de auto regelmatig is gecontroleerd en dat eventuele reparaties altijd uitgevoerd zijn door professionals. Dit in tegenstelling tot veel reguliere tweedehands auto’s, waarbij de onderhoudshistorie soms onduidelijk kan zijn. Daarnaast wordt een lease auto vaak na een relatief korte periode vervangen, meestal na drie of vier jaar. Hierdoor zijn ex-lease auto’s vaak relatief jonge auto’s met een moderne uitstraling en up-to-date technologie. Een reguliere tweedehands auto kan daarentegen van elke leeftijd zijn, en de technologie en het design kunnen verouderd zijn. Verder is het zo dat ex-lease auto’s doorgaans hogere kilometerstanden hebben dan reguliere tweedehands auto’s. Dit komt omdat lease auto’s vaak intensief gebruikt worden voor zakelijke ritten. Echter, dit betekent niet dat een ex-lease auto minder betrouwbaar is.