Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Waarom zou je kiezen voor Wallbox laadpalen?

Wallbox laadpalen zijn de uitkomst voor het opladen van je elektrische voertuig aan huis. Het thuis opladen van je auto heeft vele voordelen, waarvan de handigste toch wel zijn: altijd een plek om je auto op te laden en de snelle laadtijd van je auto. Er zijn twee soorten laadpunten: laadpalen of muurladers, veelal de Wallbox laadpalen. Een Wallbox is kortom een contact aan de muur, waarmee je je elektrische auto kunt opladen. Ook je Wallbox laadpalen koop je bij ervaren en deskundige bedrijven, zoals Laadpaal Outlet.

Wallbox laadpalen in het kort

Wallbox is een laadbedrijf van slimme producten. De missie van de organisatie is de verwijdering van fossiele brandstoffen en om dit te bewerkstelligen moet er duurzame energie voor het vervoer mogelijk gemaakt worden. Dit moet elektrisch gaan gebeuren, waardoor hypermoderne laadoplossingen ontworpen moeten worden. Met die visie is de Wallbox tot leven gekomen.

Met je Wallbox goedkoper opladen

Het is vele malen makkelijker, maar ook goedkoper om je auto met een eigen laadpaal op te laden. Je maakt dan gebruik van de stroomkosten van je abonnement bij een bepaalde energiemaatschappij. Heb je zonnepanelen, dan kun je zelfs je eigen opgewekte stroom inzetten om je auto op te laden. Om die reden is het aantrekkelijk om laadpalen of Wallbox laadpalen te installeren.

Installatie van je Wallbox laadpalen

Een Wallbox laadpaal krijg je makkelijker verwerkt, dan een elektrische laadpaal. Hierdoor kun je de laadpalen op je eigen oprit installeren, in je garage of aan de gevel van je woning. Het installeren van Wallbox laadpunten kun je zelf doen, als je een beetje verstand hebt van elektriciteit. Online vind je genoeg stappenplannen hiervan en met een beetje onderzoekwerk kun je de installatie ook zelf doen. Omdat je toch met stroom werkt, moet het proces natuurlijk wel nauwkeurig en op een goede manier gebeuren. Dit is ook de reden dat veel mensen samen met hun Wallbox laadpunten kiezen voor een ervaren installateur die de installatie verzorgt van het laadpunt.

Bekende Wallbox laadpalen

Je hebt verschillende muurladers van Wallbox. Ten eerste heb je de Pulsar. Dit is een krachtige slimme lader, die in een kleine afmeting gefabriceerd is. Perfect voor iedere locatie. Ten tweede heb je de Copper SB. Dit is een veelzijdige lader met een elegant ontwerp, die geschikt is voor thuis maar ook voor commerciële parkeergelegenheden. De Commander 2 is ook een bekende Wallbox lader. Deze lader is interactiever, omdat alle bedieningselementen binnen handbereik zijn. Als laatste heb je de Quasar. Dit is de eerste bidirectionele oplader van zijn soort. Zo kun je je elektrische auto opladen en ontladen.

Laadpaal kopen bij Laadpaal-outlet.nl

Wallbox en app

Met de applicatie die je van Wallbox kunt downloaden op de Google Play Store en de Apple App Store heb je overal toegang tot je lader. Je kunt je status controleren op afstand. Je kunt je lader op afstand bedienen. Je kunt je oplaadmomenten inplannen op de momenten dat de stroom het goedkoopst is. Je kunt je statistieken te allen tijde raadplegen. Tevens kun je met de app de Wallbox laadpalen beschermen tegen ongewenst gebruik.