Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Wil jij een treeplank aanschaffen? Hier moet je op letten!

Een treeplank is een functioneel toegevoegd onderdeel voor wanneer je net even wat makkelijker wilt instappen in een hoger voertuig zoals een SUV of een bus. Maar er zijn nog meer situaties waarin het handig is om een treeplank voor jouw auto aan te schaffen. In deze blog lees je alles over de treeplank voor de auto, waar je deze voor gebruikt en in welke situaties en waar je op moet letten bij de aanschaf van een treeplank.

Wat is een treeplank precies?

Een treeplank is een soort van plank die aan de onderkant van een auto of busje is bevestigd. Een treeplank heeft meerdere functies. Zo is het bedoeld dat je met een treeplank makkelijker in en uit kunt stappen uit een hoger voertuig. Denk dan bijvoorbeeld aan een personenbusje. Maar een treeplank kun je ook zien als een soort deurmat.

Want het is namelijk heel erg handig dat je voordat je de auto instapt eerst de onderkant van je schoenen kunt afkloppen op de treeplank. Die rotzooi sleep je dan niet meer mee naar binnen in de auto en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Een treeplank is om meerdere redenen dus heel erg handig om aan te schaffen.

De voordelen van een treeplank

Een treeplank biedt meerdere voordelen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is een treeplank handig om makkelijker in en uit te kunnen stappen uit een (personen)busje of ander hoger voertuig. Maar er is nog meer want een treeplank biedt ook een goede bescherming voor de auto zelf. De treeplank beschermt de auto ook tegen opspatten van stenen tegen de zijpanelen.

Daarnaast helpt een treeplank dus ook om de auto aan de binnenkant schoon te houden. Je neemt namelijk een stuk minder vuil mee de auto naar binnen.

Een treeplank aanschaffen

Kies voor kwaliteit. Treeplanken worden in diverse materiaalsoorten te koop aangeboden. Het kan van aluminium gemaakt zijn maar ook van kunststof, rubber en glasvezel. Het is belangrijk om een treeplank te kiezen die van een stevig materiaalsoort is gemaakt en uiteraard die ook past bij jouw auto.

Als je twijfelt om een goede keuze te maken is het verstandig om hier hulp bij te vragen. Zelf lopen klungelen met het aanschaffen van een treeplank is dan ook niet verstandig. Kijk goed naar de belasting die de treeplank aan moet kunnen. Want ook dit is erg belangrijk wanneer je een treeplank voor de auto wilt kopen.

De montage van een treeplank

Wanneer je een beetje handig bent kun je zelf de treeplank monteren maar dan is het wel belangrijk dat je weet wat je doet. Je kunt een complete set kopen met montage instructie. Uiteraard kun je ook kiezen voor een professionele montage bij de aanschaf van jouw treeplanken. En deze optie is uiteraard wel het meest veilige.

Met een professionele installatie ben je er wel zeker van dat het goed uitgevoerd wordt en qua prijs is dit over het algemeen niet een vreselijk groot verschil met zelf installeren.