Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Checklist voor motorrijden

Het is heerlijk om op de motor te rijden. Het gevoel van de wind die langs je heen gaat en de vele pk’s die onder je door schieten maken het motorrijden tot favoriet van velen. Toch is het motorrijden nog niet zo eenvoudig als dat het eruit ziet. Je hebt echt een aantal dingen nodig om de weg op te mogen met de motor. Wil je weten welke dingen dat zijn? Lees dan snel verder!

Verzekering

Een van de dingen die je nodig hebt om legaal op een motor te kunnen rijden is een goedkope motorverzekering. Het is namelijk verplicht om de motor te verzekeren in Nederland. Je kan de verzekering zo duur maken als je zelf wilt, maar de goedkope WA verzekering is voor iedereen verplicht. Deze verzekering dekt alle schade die jij aan een ander toebrengt. Daardoor is de ander altijd verzekert dat de schade wordt betaald. Wil je je motorscooter verzekeren? Klik dan snel op de link en ontdek welke verzekering het beste bij je past. 

Rijbewijs

Een ander iets dat je verplicht bent om te hebben is het rijbewijs. Je hebt voor het berijden van een motor namelijk een speciaal motorrijbewijs nodig. Je hebt niet genoeg aan een autorijbewijs. Het besturen van een motor is immers heel anders dan het besturen van een auto en daar heb je logischerwijs ook een ander rijbewijs voor nodig. Je kunt je rijbewijs eenvoudig halen. De meeste lokale rijscholen bieden ook motorrijlessen aan. Hierdoor kun jij alvast oefenen om op de motor te rijden.