Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Tips om motor te rijden in de winter

De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat de meeste motoren weer de schuur in gaan. De meeste mensen gaan namelijk niet in de winter op hun motor rijden. Het motorrijden in de winter heeft immers wel echt een aantal nadelen en ook een aantal flinke gevaren. Zo kun je bijvoorbeeld sneller vallen en het is natuurlijk ook een stuk kouder, waardoor je minder goed de motor kunt besturen. Het rijden in de winter vergt wel een aantal speciale aanpassingen. Wil je weten hoe je het beste in de winter kunt rijden? Molenaar Motors heeft de beste tips voor je op een rijtje gezet!

Tip 1: Winterbanden

De eerste tip voor het rijden op een motor in de winter is om winterbanden onder de motor te zetten. De meeste mensen kennen de winterbanden door de auto, maar wist je dat het ook altijd een goed idee is om deze onder een motor te zetten? Het hebben van een aantal winterbanden is namelijk enorm slim. Het is in de winter enorm glad door regen en misschien zelfs sneeuw. Je bent met een motor enorm wendbaar en daardoor kun je snel een schuiver maken. Om dit te voorkomen is het dus een goed idee om winterbanden onder de motor te zetten.

Tip 2: Kleding

Zoals net al is vermeld, is het in de winter natuurlijk een stuk kouder. Het is op de motor zelfs in de zomer soms al fris om te rijden, laat staan als je met 5 graden op de motor gaat zitten. Het is dus een goed idee om je goed aan te kleden. Water- en winddichte kleding zijn enorm belangrijk. Je kunt bijna niet op de motor zitten zonder deze kleding te hebben. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid op pad gaat.

Tip 3: Helm

De derde en laatste tip is om een goede helm te kopen. Er is in de winter een grote kans dat je in een regenbui terecht komt. Om goed zicht te houden heb je natuurlijk een speciale helm nodig. Deze helm zal ervoor zorgen dat je goed zicht houd tijdens een regenbui.