Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Tips voor winterse motorritten

Het hebben van een motor is voor veel mensen echt een een droom. Als je als motorliefhebber eindelijk een motor hebt gekocht, wil je natuurlijk ook veel op de motor rijden. De meeste mensen rijden vooral in de zomer op een motor, maar je kan natuurlijk ook het hele jaar door op de motor rijden. Het rijden in de winter vereist wel een paar andere dingen. Wil je weten hoe je in de winter het beste op een motor kunt rijden? Lees dan snel de onderstaande tips!

Tip 1: Banden

De eerste tip is om de banden van je motor goed zijn. Het is in de winter namelijk erg belangrijk dat je banden een goed profiel hebben. Je hebt in de winter immers een grote kans om in een regen- of sneeuwbui te komen. Als je dan banden zonder profiel hebt, kun je eenvoudig wegglijden en dat wil je natuurlijk niet hebben. Je kunt eenvoudig andere banden bij Arie Molenaar Motors kopen

Tip 2: Helm

De tweede tip is om je helm goed te controleren. Je moet immers ten alle tijden goed zicht hebben. Hierdoor is het een goed idee om de helm regelmatig schoon te maken en het vet en vuil te verwijderen. Je wilt immers wel altijd goed zicht hebben op de motor. Door de motor goed schoon te houden voorkom je dat er vet en vuil op de bril blijven zitten.

Tip 3: Kleding

De derde en laatste tip is om warme en waterdichte kleding te dragen. Het is in de winter namelijk een stuk kouder dan in de zomer. Hierdoor is het een goed idee om warme kleding te gaan dragen.