Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Wat is nu de beste motorlaars die je kunt kopen?

Als motorrijder moet je met een hoop dingen rekening houden. Je moet natuurlijk eerst je rijbewijs A halen, een geschikte motor kopen en natuurlijk ben je ook verplicht om motorkleding te kopen. Denk aan een motorjas, een broek, motorhandschoenen en een helm. Je hebt ook speciale schoen nodig. En in de regel is het verstandig om voor de motorlaars te kiezen. Motorlaarzen zijn speciale laarzen voor motorrijders en ze bieden optimaal comfort en de beste bescherming. In onze blog vertellen we meer over deze producten die je sowieso verplicht moet aanschaffen.

Waarom een speciale motorlaars?

De reden dat je de speciale motorlaars nodig heeft heeft vooral te maken met comfort en veiligheid. Laarzen kunnen waterdicht zijn of door de hoge sluiting kan opspattend water je voeten niet nat maken. Met natte voeten rijden is natuurlijk niet comfortabel. Daarnaast bieden ze een optimale bescherming van zowel de voeten als de enkels. Een aantal modellen zijn wat hoger en kunnen zelfs je scheenbenen en kuiten beschermen. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van het model dat je kiest en er is volop keuze wanneer je gaat winkelen.

Het formaat van de motorlaars

De motorlaars kun je zowel in een laag, middelhoog of hoog model aanschaffen. Lage modellen zijn het minst populair, omdat water eenvoudig bij je voeten kan komen en, omdat de enkels ook niet beschermd zijn. Bij middelhoge en hoge motorlaarzen is dat wel het geval. Hoge modellen kunnen ook nog eens je scheenbenen en kuiten goed beschermen. Niet alleen wanneer je valt of uitglijdt, maar ook tegen de warme onderdelen van de motor. Waarmee je in aanraking kunt komen. Daarnaast houden de merken rekening met de verschillende lichaamsbouwen van motorrijders. Heb je dikkere kuiten of bredere voeten? Dan zijn hier tevens geschikte laarzen voor te verkrijgen. Daar hoef je jezelf dus geen zorgen om te maken.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten laarzen die je kunt kopen. Denk dan aan de sport motorlaars, touring laarzen of offroad laarzen. Offroad laarzen worden overigens ook wel eens gecategoriseerd als adventure laarzen. Alle soorten zijn goede motorlaarzen, maar de keuze die je maakt is afhankelijk van welke type motorrijder je bent. Wil je bijvoorbeeld de beste bescherming, maar wel laarzen die licht in gewicht zijn? Dan zijn sport motorlaarzen de beste keuze! Deze zijn ook nog eens heel goed te combineren met een stoer en hip motorpak. Touring laarzen gebruik je logischerwijs meer als je gaat toeren. Deze laarzen zijn ook uitstekend om mee te wandelen. Adventure laarzen – of offroad laarzen – zijn weer een betere keuze als je bijvoorbeeld extreme omstandigheden of ruig terrein opzoekt. Zij bieden namelijk een optimale bescherming.

RAD – Topmerken voor Bodemprijzen

Welke merken kun je het beste kopen?

De motorlaars is een product die veel merken produceert, maar er zijn altijd merken die met kop en schouders boven de concurrentie uitsteken. Denk dan aan bekende merken, zoals AlpineStars, Dainese, Rev’it! en Gianni Falco. Als je een paar laarzen van één van deze merken koopt kun je feitelijk geen verkeerde beslissing maken!