Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Hoe bespaar je op je scooterverzekering?

scooterverzekering

Als je een scooter hebt, moet je hiervoor minimaal een WA verzekering afsluiten. Hiermee is de eventuele schade die je veroorzaakt aan derden gedekt. Dit zijn maandelijks terugkerende kosten die je natuurlijk het liefst zo laag mogelijk wilt houden. Hoe kun je besparen op je scooterverzekering? In dit artikel geven wij je twee handige tips.

Kies de juiste verzekering

Er zijn drie verschillende soorten scooterverzekeringen: WA , WA Plus en allrisk. Met een WA verzekering wordt enkel eventuele schade die jij veroorzaakt aan derden aan derden gedekt. Met een WA Plus verzekering ben je verzekerd voor eventuele schade aan derden en schade als gevolg van diefstal. Een allrisk scooterverzekering dekt alle schade aan derden en aan je eigen scooter, behalve schade aan je eigen scooter die je met opzet of onder invloed hebt veroorzaakt.

Heb je een oudere scooter? Dan kun je geld besparen door te kiezen voor een WA verzekering. Heb je een nieuwere scooter? Dan is het wellicht toch beter om te kiezen voor een WA Plus of allrisk scooterverzekering. Je scooter is dan beter verzekerd en bij diefstal of – bij een een allrisk verzekering – bij schade aan je eigen scooter krijg je een vergoeding hiervoor uitgekeerd.

Scooterverzekering vergelijken

Vergelijk de prijzen van verschillende scooterverzekeringen en aanbieders om erachter te komen wat voor jou de goedkoopste scooterverzekering is. Dit kun je doen op vergelijkingssites met scooterverzekeringen. We raden je hierbij aan te letten op het soort verzekering, de hoogte van het eigen risico, de prijs, de extra’s en de voorwaarden van de aanbieder.