Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

De leukste fietsroutes van Nederland

Het is enorm leuk om te fietsen. De wind door je haar en op een gezonde manier naar je bestemming komen zijn de grootste beweegredenen om de fiets te pakken. Nederland is een echt fietsland en daar horen natuurlijk een aantal verschillende fietsroutes bij. Er zijn enorm veel verschillende fietsroutes in ons kleine landje te vinden. WIl je weten wat de leukste fietsroutes van ons land zijn? Fietsunie heeft er en aantal voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Sallandse Heuvelrug

Een van de mooiste fietsroutes van het land gaat dwars door en over de Sallandse Heuvelrug. Het natuurgebied in het oosten van ons land kent een van de mooiste fietsroutes van ons land. De uitzichten zijn adembenemend. Je fietst namelijk dwars door het natuurgebied heen. Schrik niet als je plotseling een hert of een zwijn tegenkomt. Je kunt in het natuurgebied natuurlijk van alles tegenkomen. Fiets door de bossen, de weilanden en de heuvels in het natuurgebied. Door de heuvels is het natuurgebied wel een van de zwaarste fietsroutes. Overschat jezelf dus niet en neem genoeg eten en drinken mee. 

Kastelenroute

Een andere mooie route is de route die lang alle kastelen gaat. Er zijn meerdere kasteelroutes in Nederland te vinden. Wel zijn ze allemaal in Gelderland te vinden. Gelderland staat namelijk vol met verschillende kastelen, buitenplaatsen en landgoederen. De meeste kastelen en buitenplaatsen zijn open voor publiek. Je kunt over ieder landgoed gewoon zelf lopen of fietsen. Informeer van tevoren goed waar je wel en niet mag komen.