Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Een nieuwe auto kopen; tips and tricks

geld lenen auto

Wil je een tweedehands auto kopen? Pas op, want dat kan soms duurder uitpakken dan je had gepland. In dit artikel geven we 3 tips over waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto om de kosten binnen je budget te houden.

geld lenen auto

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands auto?

Je mag niet vergeten dat tweedehands auto’s vaak jaren oud zijn. Dit betekent dat ze veel kilometers op de teller hebben staan. Bovendien is een tweedehands auto soms eerder eenmalig intensief gebruikt. Bijvoorbeeld als rijdend bouwpakket voor een vakantie of als auto voor een zakenreis. Daardoor kunnen er onverwachte kosten aan je nieuwe auto komen.

Wat zijn de kosten bij het kopen van een tweedehands auto?

De kosten vallen vooral bij de aankoop van een tweedehands auto samen met je kosten voor de aankoop van een nieuwe auto. Je moet namelijk ook een afleveringsbeurt, APK-keuring en eventuele bijkomende opties voor de auto betalen.

Daarnaast zijn er de kosten van het verkopen van je oude auto. Voor dit soort kosten moet je vaak een onderhoudsbeurt laten uitvoeren bij een garage. Op de website van de RDW kan je een keuringsbureau vinden, die dit werk voor een scherp tarief kan uitvoeren.

Vervolgens zijn er de kosten van de financiering. Als je een tweedehands auto koopt, kom je vaak terecht op hetzelfde type financiering als van je nieuwe auto (d.w.z.: geld lenen auto). Deze kosten zijn dus gelijk.

Hoe kan ik mijn tweedehands auto laten keuren?

De RDW heeft een keuringsbureau dat tweedehands auto’s kan keuren. Deze keuring is bedoeld om een tweedehands auto veilig te maken voor rijden. Het keuringsbureau neemt eveneens een foto van je auto op, die je kan gebruiken voor je advertentie op Marktplaats.

Conclusie

Als je een tweedehands auto wilt kopen moet je letten op hoe oud de auto is, welke kosten hierbij komen kijken (bv. voor geld lenen auto), en of je het nodig vindt om de auto te laten keuren.

Als je hier verder nog vragen over hebt, stuur ons dan gerust een bericht.

Meer verhalen