Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Je rijbewijs BE halen: waar moet je op letten?

aanhang rijbewijs halen

Je hebt een rijbewijs BE nodig als je wilt rijden met een aanhanger met een maximum gewicht van maximaal 3500 kilo. Met een rijbewijs B kun je enkel rijden met een aanhanger tot maximaal 750 kilo. Waar moet je nu op letten als je dit rijbewijs wilt halen? In dit artikel geven we je hier meer info over.

Eerst rijbewijs B halen

Je rijbewijs BE haal je niet meer in één keer. Eerst zul je je rijbewijs B moeten halen en daarna kun je ook je rijbewijs E halen. Samen vormen ze het BE rijbewijs.

Rijschool kiezen

Als je een rijschool kiest voor het halen van je rijbewijs B en je wilt ook E halen, is het slim om te kiezen voor een rijschool waarbij je beiden kunt halen. Je kunt dan in dezelfde auto blijven rijden en met dezelfde instructeur blijven lessen. Dit zal het een stuk gemakkelijker maken. Verder is het bij het kiezen van een rijschool belangrijk dat je kijkt naar een rijschool die bij jou in de buurt zit en dat het slagingspercentage en de reviews goed zijn.

Bereid je goed voor op je eerste rijles

Je eerste rijles is natuurlijk altijd spannend, maar je kunt je zenuwen wel wat verminderen door je goed voor te bereiden. Als de eerste rijles door je spanning niet goed gaat, kun je ook moeite hebben met de volgende rijlessen. Zorg er daarom voor dat je je goed voorbereid en de spanning zoveel mogelijk vermindert.

Plan je eerste rijles in op een dag dat je niet druk bent en zorg ervoor dat je goed uitgeslapen bent en goed hebt gegeten. Je kunt een kopje koffie nemen om je concentratie te verhogen, maar wees je wel bewust dat koffie je spanning juist wat kan verhogen.Om de spanning te verminderen kun je een banaan eten.