Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Dit moet je weten over Schiphol!

Schiphol is een van de meest belangrijke luchthavens op onze wereld. Het is een zogenoemde hub. Dat betekent dat het een knooppunt is voor vluchten over de hele wereld. Net als Londen heeft Schiphol de taak om, naast de normale vluchten, ook als tussenstop voor langere reizen te dienen. Dat kan natuurlijk alleen als de zaken enorm goed zijn geregeld. Wil je weten wat je allemaal moet weten over Schiphol? Lees dan snel verder!

Ligging

Ten eerste moet je weten waar Schiphol ligt. Schiphol ligt dichtbij Amstelveen, namelijk in Amsterdam. Het is enorm handig om in amstelveen te gaan wonen als je veel reist. Hierdoor ben je altijd snel op het vliegveld. Door het vliegveld is er daarnaast ook veel werk in de regio te vinden. Nog een andere reden om de makelaar Amstelveen, Ludenhoff Makelaar Amstelveen, te benaderen voor een woning in Amstelveen!

Onder zeeniveau

Een ander iets om leuk om te weten is dat Schiphol ver onder het zeeniveau ligt. Schiphol ligt namelijk op de bodem van het in 1852 drooggelegde Haarlemmermeer. Dat zorgt ervoor dat Schiphol maar liefst vier meter onder zeeniveau ligt. Het is niet alleen een van de oudste vliegvelden ter wereld, maar ook een van de laagst gelegen vliegvelden van de wereld!

Start- en landingsbanen

Er zijn op Schiphol meerdere start-en landingsbanen. Natuurlijk worden op een dag niet alle banen gebruikt. Welke banen er worden gebruikt ligt aan het weer. Het maakt op Schiphol daarom ook niet uit hoe de wind waait. Er kan altijd veilig worden geland en opgestegen!