Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Een e-chopper rijden: dit zijn de voordelen

e-chopper rijden

Wie een scooter of brommer wil maar ondertussen ook het milieu belangrijk vindt die zal moeilijk tot een keuze kunnen komen. Die oude brommer op benzine of diesel is namelijk niet de beste keuze als je het klimaat belangrijk vindt. Er is echter ook een alternatief: je kunt een e-chopper rijden.

Uitstapje

Wat is een e-chopper? 

Een e-chopper is een scooter die lijkt op een chopper motor. Je kent ze wel, die van Harley Davidson. Het verschil is echter dat de e-chopper volledig elektrisch rijdt en dat je dus geen zorgen hoeft te hebben om benzinekosten of dure diesel. Je kunt gewoon opladen bij een oplaadpunt en vaak kan dat nog gratis ook. De elektrische chopper scooter is dus veel zuiniger dan wanneer je een ouderwetse scooter of brommer zou rijden.

Andere gemakken van de e-chopper

Een elektrisch aangedreven chopper heeft een geveerde voorvork waardoor je bobbels en kuilen gemakkelijk kunt bedwingen. Op dee- chopper zit een aansluiting met een algemene telefoonhouder waardoor je direct een Gps-systeem tot je beschikking hebt. Ook kun je tijdens het rijden heerlijk naar muziek luisteren. Er zijn choppers die uitgerust zijn met een cruise control, zodat je op lange rechte stukken, voor de ultieme ontspanning, daar heerlijk gebruik van kunt maken. 

Ontspannen cruisen

Uitjes in eigen land

Juist omdat de e-chopper zo comfortabel is zien we deze steeds meer voorbij komen als scooter voor uitjes in Nederland. Op de Veluwe kun je ze bijvoorbeeld huren om de natuur te ontdekken. Geen zorgen: de e-chopper maakt amper geluid dus de dieren jaag je niet weg.