Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Hoe worden waardevolle spullen vervoerd?

Je kan het je wel eens hebben afgevraagd: ‘Hoe worden al die dure spullen toch vervoerd?’. Het is een vraag waar veel mensen mee bezig zijn. Hoe kan je nou op een veilige manier een schilderij of een ander speciaal stuk uit het museum vervoeren naar een nieuwe plaats van bestemming? Of hoe krijg je die dure en zeldzame antieke klok veilig op een andere plaats? Gelukkig zijn er tegenwoordig een aantal oplossingen voor. Je leest ze hieronder.

Houten kist

Het eerste en het belangrijkste waar de waardevolle spullen in worden vervoer zijn de houten kisten. Door middel van de houten kist om de spullen heen, zijn de spullen beter beschermd. Op deze manier kunnen er namelijk geen andere spullen tegen de waardevolle spullen aan of op vallen. Hierdoor wordt het waardevolle goed niet beschadigd. De kist wordt vastgemaakt door middel van schroeven en de kist wordt pas op de plaats van bestemming open gemaakt. Een andere manier is om een industriële verpakking te gebruiken. Dat wordt vaak toegepast bij kleinere spullen.

ISPM 15

Hout is natuurlijk geen betrouwbaar iets. Er kunnen allerlei chemicaliën of beestjes in het hout zitten. Daarnaast is hout niet waterdicht. Chemicaliën, beestjes en water kunnen waardevolle goederen erg beschadigen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Je kan het eenvoudig voorkomen door het hout te behandelen met ISPM 15. Houten kisten die zijn behandeld met ISPM 15, zijn geschikt voor internationaal transport. Alleen kisten die worden geleverd door een bedrijf dat is aangesloten bij de SMHV kunnen de kisten met ISPM 15 leveren. Je herkent de behandeling aan het merkteken dat op de zijkant van de kist staat.