Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Verantwoord een dagje lekker varen

Vaarbewijs halen

Er is niets fijner dan met mooi weer met een groep vrienden, of het gezin over het water te dobberen met je boot. Voordat je het water op kunt moet je wel in het bezit zijn van een vaarbewijs, gelukkig kun je deze tegenwoordig ook online halen. Wil je een vaarbewijs halen dan kun je dit doen door middel van klassikale cursussen, of via een cursus met videomateriaal. Vind je het fijn om het in een klas te doen, dan heb je de mogelijkheid om dit zowel overdag als in je avonduren te doen. Zo haal je in je vrije tijd op een fijne manier je vaarbewijs.

Waar heb je een vaarbewijs voor nodig?

Het eerste wat misschien in je opkomt is waar een vaarbewijs halen goed voor is, als je op kanalen, meren en rivieren wilt varen in Nederland heb je vaarbewijs 1 nodig. Bij een vaarbewijs is er geen praktijkexamen, wanneer je het theorie examen hebt behaald mag je op het water varen. Je mag varen met een pleziervaart van 15 tot 25 meter, een jetski, een motorboot of waterscooter. De grote meren in Nederland mag je niet zomaar met je boot varen, om in de grote wateren te mogen varen heb je vaarbewijs 2 nodig. 

Vaarbewijs halen

Wil je deel 2 halen?

Wil je ook op de grote meren varen moet je vaarbewijs 2 halen, dit kun je pas doen wanneer je deel 1 hebt behaald. Doe je een cursus dan ben perfect voorbereid op het examen, online volg je de cursus heel eenvoudig in je vrije tijd of wanneer het je uitkomt. Wanneer je het fijner vind om een dagcursus te volgen, heb je keus uit twaalf locaties waar de cursus wordt gegeven in Nederland. Vind je het moeilijk om te leren dan zijn de klassikale lessen perfect om te volgen.