Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

De ethische beslissing van een agv systeem.

De knoop doorhakken om een agv systeem binnen een bedrijf kan een hele lastige beslissing zijn, vooral voor humane directeurs. Deze directeurs denken ook aan het belang van het personeel. Enerzijds kan dit voordelig zijn voor een agv systeem, omdat dit een veel veiliger alternatief is. Anderzijds is het nadelig, omdat veel mensen, met wie je misschien lang en nauw samen mee hebt gewerkt, zonder werk zullen komen te zitten. Een zeer lastige beslissing dus. De complicaties van directeur zijn worden bij deze beslissing goed naar boven gehaald. Wat is de ethisch correcte beslissing en wat is het beste voor mijn bedrijf? Een alledaags dilemma.

 De veiligheid van een agv systeem.

Ten eerste wordt besproken waarom een directeur zou kiezen voor het invoeren van een agv systeem. Wanneer een directeur deze keuze maakt, wordt er meer gedacht aan het belang van het bedrijf dan aan wat ethisch correct is. Hiermee wordt gedacht dat er op de lange termijn hogere winsten gerealiseerd kunnen worden, en er minder arbeidskosten gemaakt worden. Tevens is er veel minder kans op ongelukken op de werkvloer, waar de directeur verantwoordelijk voor wordt gehouden. Voor zowel de directeur als voor het bedrijf is dit dus de beste beslissing, maar bevordert dit ook de werkbereidheid van het personeel?

De werkbereidheid van het personeel.

De andere kant van deze beslissing is het besluit tot niet invoeren van een agv systeem. De directeur denkt hierbij vooral aan het personeel. De manager overweegt hiermee de tevredenheid en werkbereidheid van het personeel. Hiermee zegt een manager vertrouwen toe aan de werknemers, waardoor deze bereid zijn om harder te werken voor de manager. Anderzijds, wanneer de beslissing gemaakt wordt om wel over te gaan tot een agv systeem, zullen de werknemers die niet ontslagen worden geen werkbereidheid voelen, omdat ze voelen dat de directeur hen als overbodig beschouwt. Aan beide kanten van deze lastige beslissing zitten dus voordelen en nadelen verbonden.