Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Leasen of particulier kopen?

Een auto leasen of particulier kopen is een alledaags dilemma. Allebei de opties hebben voordelen. Een auto verkopen particulier betekent dat al het geld wat je auto oplevert voor jezelf is. Bij leasen kun je duurdere auto’s rijden, aangezien je uiteindelijk een lager bedrag per maand betaald. Hiertegenover staat dan dat de auto niet officieel van jou is, dus dat je een contract tekent voor een bepaald aantal jaar, waarna je de auto weer terug moet brengen in goede staat. Bij het aanschaffen van een auto particulier heb je dit zelf in de hand en kun je zelf beslissingen maken over je auto, aangezien die officieel van jezelf is, waardoor een auto verkopen particulier makkelijker wordt.

Een auto leasen bij je beroep.

Een auto leasen wordt vaak zakelijk gedaan. Bij beroepen als accountant is het zo dat je een auto uit kan kiezen via Viabovag, die voor je geleased wordt. Een deel van het maandelijkse bedrag wordt dan ingehouden op je salaris, maar je krijgt via je werk wel korting, waardoor de mogelijkheid er is om een auto van een duurder kaliber te rijden. Vaak is het wel een vereisten voor accountants om een zakelijke auto uit te kiezen. Hier wordt mee bedoeld dat het niet de bedoeling is om een sportieve auto te nemen, omdat dit het imago zal schaden van het bedrijf ten opzichte van klanten.

Een auto particulier kopen.

Een auto particulier aanschaffen op Viabovag betekent dat de auto op jouw naam komt te staan. De volle aanschafprijs zal betaald moeten worden en er moeten verzekeringen op naam worden gezet. Ook zijn alle onderhoudskosten voor jezelf, in tegenstelling tot het leasen van een auto, waarbij in het contract staat welke kosten door wie betaald moeten worden. Over het algemeen dus een veel duurdere optie dan de optie voor het leasen van een auto. Daartegenover staat dus wel dat de auto van jou is. Een lastige keuze dus.