Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Schiphol

Iedereen die wel eens heeft gevlogen kent het grootste vliegveld van Nederland wel. Het oude zestienhoven, Rotterdam Airport? Eindhoven Airport? Lelystad Airport? Nee tuurlijk niet! Schiphol. Gelegen onder de rook van onze hoofdstad Amsterdam. De thuishaven van KLM. Het vliegveld zo groot dat ze een grote invloed hebben op de Nederlandse economie. Het vliegveld waar de verste buiten banen zo ver liggen dat je na aankomst nog een uur aan het taxiën bent. Laat deze blog daar nou net over gaan! Met de taxi naar Schiphol maar dan juist van je thuisbestemming naar het vliegveld toe in plaats van de verste buitenbaan naar de gate waar je familieleden je staan op te wachten met bloemen en ballonnen.  

Taxi

Waar denk je aan bij een taxi? Een grote groep auto’s achter elkaar die ruzie maken wie er als eerst aan de beurt is om dronken tieners thuis te brengen na een avondje stappen? Of denk je juist aan die heerlijke geforceerde gesprekken waar zowel jij als de taxi chauffeur zin in hebben over hoe zijn avond is en of hij al een beetje verdiend heeft deze avond. Ik denk bij een taxi altijd aan de scene van de film the persuit of happiness waar Will Smith geen geld heeft om de taxi te betalen. Hij springt uit de taxi waarna deze hem achter na gaat zitten. Spannend! Maar niet zo spannend als de stress voor vakantie om op tijd je vliegtuig te halen

Met de taxi naar Schiphol 

Iedereen kent de stress wel om op tijd bij het vliegveld te zijn zodat ze hun vliegtuig niet missen. Je kunt natuurlijk met de trein gaan of je ouders vragen je even af te zetten. Je zou zelfs gebruik kunnen maken van de parkeer plaatsen waar je een auto langere tijd kunt parkeren. Ik kies er voor mijn eigen gemoedrust vaak voor om met de taxi naar Schiphol te gaan.