Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Tips om je oldtimer motor duurzaam te houden

oldtimer-motor

Je bent natuurlijk hartstikke trots op je oldtimer motor en je wil deze dan ook graag een zo lang mogelijke tijd houden. Hij is immers al een lange tijd in stand gehouden, dus reden genoeg om dit voort te zetten. Het hebben van een oldtimer motor is voor veel mensen een hobby. Een hobby mag natuurlijk geld kosten, maar het liefst wil je zo veel mogelijk geld besparen en toch optimaal genieten. In deze blog geven we een aantal tips hiervoor!

Oldtimer motor verzekeren

We beginnen met een belangrijk punt: je oldtimer motor verzekeren. Het verzekeren van motoren is verplicht, dus uiteraard ook voor je oldtimer motor. Het grote voordeel van een oldtimer motor verzekeren is dat de kosten een stuk lager zijn dan voor een normale motor. Dat is natuurlijk erg fijn, vooral als je niet zo vaak de motor uit de schuur haalt.

Onderhoud aan je motor

Natuurlijk is je motor onderhouden een belangrijke aangelegenheid. Dit geldt eigenlijk voor ieder voer- of rijtuig. Al helemaal als deze al een aantal jaren langer meegaat, zoals een oldtimer. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je oldtimer motor doe je er goed aan om deze altijd en op tijd zijn onderhoudsbeurten te geven. Denk hierbij vooral aan oliën verversen, filters vervangen, de remmen en de banden. 

Dat eerst is voornamelijk voor het mechanische gedeelte en het laatste is voornamelijk voor je veiligheid. Als je het onderhoud uitvoert volgens de fabrieksopgaven zit je altijd wel goed. Het kost je af en toe een beetje geld, maar op de lange termijn kun je er door goed onderhoud voor zorgen dat de kans op grote en dure reparaties achter blijven en kun je lekker lang genieten van je oldtimer.

Strak in de lak

Naast dat het mooi in de lak staan van je oldtimer motor erg mooi staat, is het ook belangrijk voor de duurzaamheid ervan. Roestvorming is een bekend kwaaltje en al helemaal bij een motor die al oud is. Reinig je motor daarom ook regelmatig, vooral na een lange rit. Zo voorkom je dat het vuil je lak aantast waarvan er mogelijk roest kan ontstaan.

Heb je nu al wel last van roest? Laat dit dan op korte termijn behandelen. Als je er op tijd mee aan de slag gaat, kun je ervoor zorgen dat het beperkt blijft en niet verder gaat. Natuurlijk zou je het ook zelf kunnen doen als je dit kunt, alleen kiezen de meeste mensen ervoor om dit te laten doen door een specialist. Een specialist op dit gebied beschikt over de juiste kennis, gereedschap, materiaal en de ruimte.