Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Waarom motor-theorie oefenen? Lees onze blog 

Het besturen van een motor is alleen mogelijk wanneer je in het bezit bent van een geldig motorrijbewijs. Het motorrijbewijs is het bewijs dat de bestuurder over de nodige vaardigheden en kennis beschikt om verantwoord en veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. Een motorrijbewijs is niet eenvoudig gezien het feit dat je zowel een pittig praktijkexamen als een theorie-examen moet doen. Vooral het theorie-examen wordt in de regel onderschat en toekomstige motorrijders maken zich veel drukker om het praktijkexamen. Dat dus niet geheel terecht is. Daarom is een motor-theorie oefenen ook meer dan gewenst. 

Motor-theorie oefenen en de voorbereiding 

Het is belangrijk om jezelf goed voor te bereiden om je slagingskansen voor het theorie-examen te vergroten. Eén van de beste voorbereidingen is de motor-theorie oefenen. Op het internet vind je enorm veel mogelijkheden om proefexamens te doen en om je kennis te toetsen. Maar voordat je aan het proefexamen begint is het natuurlijk wel meer dan gewenst dat je eerst gaat leren. Met behulp van boeken, ebooks of online cursussen en trainingen die je kunt volgen. 

Effectief motor-theorie oefenen 

Je kunt op verschillende manieren motor-theorie oefenen en leren. Op het internet vind je eindeloos veel mogelijkheden in de vorm van online trainingen, instructievideo’s en interactieve proefexamens terwijl je ook ebooks kunt kopen en downloaden. Er is natuurlijk ook niets mis met het ‘ouderwetse’ leerboek, maar online leren is misschien net iets leuker en dus ook makkelijker. De leerstof blijft langer hangen en het is zodanig ontworpen dat je ook wordt geholpen om de theorie te onthouden. Vooral voor mensen die lezen niet leuk vinden is online leren een hele effectieve manier om jezelf goed voor te bereiden op dat pittige examen bij het CBR. 

Hoe vaak moet je oefenen? 

Zo vaak als je zelf wilt! De één heeft er behoefte aan om meerdere proefexamens te doen terwijl de ander het na één of twee keer wel gelooft. Het ligt aan de persoon en natuurlijk aan de kennis die je hebt. Het maken van een proefexamen geeft gelijk aan hoe het met je kennis is gesteld. Heb je nog een flinke klus te gaan? Dan kan het zeker geen kwaad om meerdere keren de motor-theorie oefenen. Zit het wel goed met je kennis? Dan heb je aan één of twee keer oefenen misschien meer dan genoeg. 

Oneindig vaak examen doen 

Stel dat het leren niet lukt en dat je de stof maar niet in je hoofd krijgt. Dan is er op zich geen man overboord, want je mag een theorie-examen zo vaak doen als je zelf wilt. Het nadeel is alleen dat het ook elke keer geld kost. En hoe vaker je over het examen doet des te duurder je rijbewijs uiteindelijk wordt. Dus ergens ligt er wel de druk op je dat je het examen in één keer haalt. Gelukkig kun je met onze handige tips jezelf goed voorbereiden. Door de tijd te nemen, rustig te blijven en door motor-theorie oefenen. Met deze tips vergroot je geheid je slagingskansen voor het examen. Dezelfde tips kun je ook toepassen als je je auto theorie halen wilt.