Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

5 manieren om je motor te verkopen

Een motor verkopen kan voor sommigen een big deal zijn. Misschien is het je ‘kindje’, je eerste motor die je hebt gekocht nadat je je motorrijbewijs hebt gehaald, en neem je dan nu eindelijk de volgende stap om naar een nieuwe motor te kijken. Om er zeker van te zijn dat je motor dan door de volgende eigenaar goed verzorgd wordt en in gebruik blijft, zijn er een aantal manieren waarop je je motor kan verkopen zonder dat deze op vreemde plekken terecht komt.

Ouderwets je motor verkopen

Als je niet helemaal aan technologie gewend bent, of je hebt er geen behoefte aan, dan zijn hier een aantal manieren waarop je lekker ouderwets je motor kan verkopen, net zo effectief als online een advertentie zetten! Allereerst kan je langs een aantal dealers rijden om te informeren naar de mogelijke inruilwaarde als je toch op zoek bent naar een nieuwe motor. Ook als je hier niet naar op zoek bent, valt er vaak prima te onderhandelen over de inkoopprijs wanneer je je motor wilt verkopen. Het kost gemiddeld wel wat meer tijd (en ook benzine, dus geld), maar dan neem je je motor weer mee op een ritje, dus dat is gelijk mooi meegenomen! Een tweede manier is nog ouder: door een bordje met ‘te koop’ bij je motor te zetten en deze buiten te plaatsen (als er genoeg ruimte is dan). Wanneer mensen langskomen die weer mensen weten die op zoek zijn naar een motor, wordt dit uiteraard doorverteld. Simpel, maar heel effectief!

Motor verkopen met technologie

Wanneer je wel actief bent op social media, zijn er genoeg mogelijkheden om online ook je motor te verkopen. Dit kan vaak makkelijk via online dealers als Marktplaats en Ikwilvanmijnmotoraf, maar het kan ook door een foto op je account op Instagram, Facebook, Twitter, ga zo maar door te zetten waar mensen dan op kunnen reageren. Dit gebeurt gemakkelijk, snel en nog veilig ook, omdat jij bepaalt wie de motor mag bekijken!