Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Duurzaam rijden doe je zo

De gemiddelde leeftijd van een auto bij de sloop ligt rond de 14 jaar, terwijl de gemiddelde leeftijd van voertuigen op de weg dichter bij de acht jaar ligt. Maar maak je geen zorgen, er zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om je motor de beste kans te geven om zijn gouden jaren te bereiken.

Batterij                          

Als je jouw Smits Auto gedurende lange tijd niet gebruikt, zal de batterij verslechteren en leeg raken. Overweeg het gebruik van een druppellader om de accu bij te vullen als jouw auto voor langere tijd in een garage autobedrijf Pijnacker staat of een accu conditioner als deze minder lading lijkt te houden dan normaal.

Als jouw accu toch leeg raakt, zorgt het starten van een auto voor extra belasting van de accu en kan het motormanagementsysteem en andere delicate elektronica beschadigen: een dubbele klap van verhoogde slijtage. Om zonder druppellader voor jouw accu te zorgen, moet je, vooral in de winter, proberen minstens één keer per week met uw auto te rijden.

Filters

Het oliefilter en luchtfilter van uw auto raken na verloop van tijd verstopt, dus het is belangrijk om ze regelmatig te vernieuwen. Ze moeten worden vervangen als onderdeel van het geplande auto-onderhoud, maar beide zijn relatief eenvoudige taken – met name een luchtfilterwissel – dus misschien wilt u het zelf proberen en geld besparen.

Je kunt de levensduur van het luchtfilter vaak verlengen door het ook te wassen. Raadpleeg uw handboek voor advies over het reinigen en vervangen van filters, en gebruik originele onderdelen. Goedkope filters van slechte kwaliteit kunnen op langere termijn uw motor beschadigen.

Rustig rijden

Rijden met ‘mechanische sympathie’ is iets dat je altijd moet oefenen. Dat betekent dat je de bedieningselementen van jouw auto gebruikt terwijl je begrijpt hoe deze werkt. Als je dit doet, vermindert je de slijtage van componenten en gaat je verder met jouw brandstof. Simpele dingen zoals het soepel bedienen van het stuur, de versnellingsbak en de pedalen zijn essentieel, samen met goed vooruitkijken om plotseling remmen te voorkomen.