Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Is Shell motorolie de beste motorolie die er is?

Motorolie is echt super belangrijk voor elk, door een motor aangedreven voertuig. Waarom? Nou omdat motorolie ervoor zorgt dat de motor goed blijft draaien en daardoor dus ook langer meegaat.

Dit komt door de smerende werking van motorolie. Wat bedoelen we daar mee? Eigenlijk moet je een motor zien als een hele hoop draaiende delen die samen kracht produceren. Deze draaiende delen moeten natuurlijk goed, afzonderlijk van elkaar kunnen draaien om deze kracht op te bouwen. Als de auto lang stilstaat, of gewoonweg erg oud, dan gaat dit steeds minder makkelijk.

Motorolie zorgt ervoor dat de afzonderlijke delen van de motor nog makkelijker kunnen draaien omdat het de motor smeert. Het is dan ook cruciaal voor het onderhoud van je auto dat je het motoroliepeil regelmatig bijvult. Naast de smerende functie van motorolie, is motorolie ook beschermend voor de draaiende delen van de motor. Ten slotte is motorolie naast koelvloeistof een belangrijk middel om de auto te koelen.

Omdat motorolie zo belangrijk zijn er ook super veel merken en soorten verkrijgbaar. Kijk maar eens op de Olievoordeelshop en je zult zien dat het aanbod werkelijk enorm is. Eén van de grootste leveranciers, ook voor de Olievoordeelshop, is natuurlijk Shell motorolie. Maar is Shell motorolie ook werkelijk erg goed, of dit gewoon een gevalletje marktoverwicht?

Shell motorolie

Iedereen kent Shell natuurlijk wel, het is immers één van de grootste Nederlandse bedrijven met een wereldwijde naamsbekendheid. Shell maakt dan ook al vele jaren motorolie. Deze jarenlange ervaring is terug te zien in de hoeveelheid producten die ze aanbieden en ook aan de kwaliteit van de Shell motorolie. Wil je gewoon een goede, degelijk en niet al te dure motorolie dan is Shell motorolie zeker een goede optie.

Dat gezegd te hebben, de Olievoordeelshop biedt heel erg veel soorten motoroliën aan van er veel merken. Shell is dus zeker niet de enige optie. Kijk dus eens even rond!