Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Op zoek naar de perfecte occasion voor jou?

A parking lot crammed with cars. All trademarks have been removed.

Je wil graag een occasion kopen en gaat op zoek naar de occasion die precies bij jou past. Misschien is de zoektocht op zich wel het leukste. Er staan duizenden occasions te koop in Nederland. Bij particulieren, op internet, in garages en bij auto inkoop bedrijven. Hoe begin je en waar let je op bij een occasion kopen?

Jouw wensen, je budget en de kosten

Je hebt misschien al een bepaald merk voor ogen of je wil persé dat ene model. Een hele belangrijke factor is waarschijnlijk toch jouw budget. Hoeveel wil je uitgeven voor een occasion? Denk daarbij niet alleen aan de aanschafprijs maar ook aan zaken zoals verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Op de ANWB site vind je bijvoorbeeld een handige kostentool waarmee je per kenteken kunt bereken wat de kosten van de bewuste occasion zullen zijn. Iets anders om ook zeker rekening mee te houden is waarvoor je de auto wilt gaan gebruiken. Ga je veel kilometers rijden, veel bagage vervoeren of wil je er een caravan achter kunnen hangen? Deze wensen zijn allemaal van toepassing bij een occasion kopen.

Een goede proefrit maken is belangrijk

Na een tijdje oriënteren en zoeken heb je dan eindelijk de occasion gevonden van je dromen. Tijd voor een proefrit. Een proefrit maken is zoveel meer dan alleen een blokje om rijden. Een goede proefrit bestaat in elk geval uit de auto starten en stationair laten draaien. Zo hoor je direct of er wellicht bijgeluiden zijn. Tijdens de proefrit neem je bij en rotonde ook even een extra rondje. Zo voel je hoe de wegligging is. Rijden regelmatig je kinderen mee op de achterbank, doe dat dan ook bij de proefrit. Even ergens achteruit inparkeren met de auto is ook slim om te doen, zo merk je direct of je voldoende overzicht hebt.