Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Wanneer heb je een laadpaal nodig?

Door de opkomst van de elektrische auto’s zijn we steeds meer elektrisch gaan rijden. Dit houdt overigens wel in dat de auto toch regelmatig voorzien moet worden van energie om die kilometers op de weg te blijven maken. Alhoewel er steeds meer oplaadpunten bij komen op de weg, kan het toch lekker zijn om je auto thuis op te laden. Zo hoeft het je geen extra tijd te kosten en kun je tijdens het eten al een opgeladen auto hebben. In sommige gevallen is er geen andere keus dan een publieke laadpaal, maar wanneer je een eigen parkeerplek hebt is een eigen laadpaal zeker een aanrader. Bij Soolutions bieden we dan ook verschillende laadpalen aan die aan verschillende wensen en eisen voldoen. Bij Soolutions worden alle laadpalen geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur zodat alles goed geregeld is en u niet met een lege accu thuis staat.

Stroomtoevoer van een Laadpaal

Het opladen van een auto kan klinken als het opladen van elk ander accu-apparaat zoals een telefoon of laptop. Echter is dit niet zo eenvoudig, dan had de auto wel aangesloten kunnen worden op een normaal stopcontact. Elektrische auto’s werken op gelijkstroom en wordt de wisselstroom vanuit de laadpaal naar de auto omgezet in gelijkstroom. Bij kleinere accu apparaten is dit andersom, dan wordt wisselstroom omgezet in gelijk stroom.

Bij het uitkiezen van een laadpaal, is het ook belangrijk dat de laadpaar en auto op elkaar afgestemd zijn. Wanneer een auto een laag laadvermogen heeft maar de laadsnelheid van de laadpaal te hoog ligt, dan gaat de algemene laadsnelheid van de auto achteruit. Juist als de accu leeg is, is het van belang dat de auto zo snel mogelijk rijklaar is. Dat is het voertuig wanneer het helemaal opgeladen is en klaar is voor een rit. Het kan verstandig zijn om een laadpaal te kiezen met flexibele laadvermogens, zo blijft de paal ook bruikbaar bij het aanschaffen van een nieuwe elektrische auto.