Gaseauline.nl

Vervoer informatie blog

Wat heb ik nodig om een leasecontract over te nemen?

Het overnemen van leasecontracten wordt met de jaren populairder, en dat is niet voor niks. Vandaag de dag is de looptijd van een leasecontract vaak al meer dan 48 maanden, zodat de maandelijkse leaseprijs nog enigszins betaalbaar blijft. Echter, minimaal 4 jaar met een leaseauto uithouden, is niet voor iedereen mogelijk. Stel je voor dat je kinderwens uitkomt, en je gezin wordt uitgebreid met een tweeling. Grote kans dat je daarmee je huidige lease-auto ontgroeid bent. Maar ook een verhuizing, pensioen, echtscheiding,, baanverlies of juist een nieuwe baan kunnen tot een onwenselijke situatie leiden. Met het overnemen, en het laten overnemen van een private lease auto, kan je veel adequater inspelen op zulke situaties. Dit doordat je met private lease overnemen enerzijds van je langdurige contract af kan als je dat nodig acht, en anderzijds omdat je snel een nieuw korter lopend en betaalbaar contract af kan nemen. 

Leasecontract overnemen

Wanneer je een leasecontract wilt overnemen, zijn er een paar vereiste waar je rekening mee moet houden. Logischerwijs dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs, maar ook van een inkomen. Je inkomen moet je kunnen aantonen. Dit kan je doen met behulp van een of meerdere loonstrookjes of bijvoorbeeld een bankafschrift, voor de BKR check. In de meeste gevallen zal je leasemaatschappij ook je woonlasten willen controleren, om zeker te weten dat je je in de financiële positie bevindt om het over te nemen private lease contract ook daadwerkelijk te kunnen betalen.

Leasecontract laten overnemen

Wilt er juist iemand jouw leasecontract overnemen? Die zal dan ook de BKR-check moeten ondergaan, en daarnaast zal er nog een check plaatsvinden voor de kilometerstand en voor eventuele opgelopen schades. Ook zal de leasemaatschappij naar alle waarschijnlijkheid nog administratiekosten in rekening brengen voor de overdracht, en eventueel een eigen risico of een verrekening van de overschrijding van de kilometerbundel en eventuele boetes in rekening brengen. De overnamekandidaat sluit dan in feite een nieuw contract af met de leasemaatschappij, en kan hierbij de maandelijkse aantal kilometers nog naar wens aanpassen. Uiteraard kan dit verschillen per lease-organisatie.